MAGYAR CUKRÁSZ IPARTESTÜLET

Sirha banner 580

 

cee mcioi small2wessling

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és a független laboratóriumokat működtető WESSLING Hungary Kft., az előállítási körülmények és a higiéniai állapotok javítása érdekében megszületett „TOP Higiénia” rendszer sikeres bevezetése érdekében.

A több mint száz éves múlttal rendelkező Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete célja a gyártási, üzemeltetési körülmények fejlesztése a biztonságosabb élelmiszer-termelés érdekében, ezen kívül a változó jogszabályi körülmények folyamatos nyomon követése és szakmai segítségnyújtás a tagok részére oktatások és ismeretterjesztő előadások keretében. 

A minőségi cukrászati termékek megteremtésének és elismertségének növelése területén ezért fontos együttműködési megállapodást kötött a Magyarországon közel negyed százada tevékenykedő WESSLING Hungary Kft-vel. A többek között az élelmiszer-biztonság területén is akkreditált vizsgálatokat biztosító független laboratórium fontos szakmai támogatást nyújthat, különösen a nemrég bevezetett Top Higiénia rendszerén keresztül.

A Wessling Hungary Kft. új szolgáltatásával a vendéglátóiparban tevékenykedő szolgáltatók részére próbál segítséget nyújtani. Ennek lényege, hogy akkreditált vizsgálatokkal, mintavételekkel és szaktanácsadással segíti a felelősen gondolkodó tulajdonosokat. A TOP Higiéniai rendszer az MSZ ISO/TS 22002-2:2015 Élelmiszerbiztonsági előfeltételi programok 2. rész: Vendéglátás és közétkeztetés tárgyú szabvány követelményein alapul. Sikeres teljesítés esetén a vállalkozások egy TOP Higiéniás logó használati jogot kapnak, amelyet használhatnak az üzletükben, kiadványaikban vagy internetes felületükön.

A TOP Higiéniás rendszerhez való kapcsolódás lépései során részt kell venni egy előzetes dokumentáció-átvizsgálási folyamaton, amelyet helyszíni audit követ, a pontozás során el kell érni egy minimális szintet, amivel a vállalkozás kielégíti a szabvány követelményeit, majd a logó alkalmazását három évre rögzítő szerződés aláírása következik.

A programhoz való csatlakozás önkéntes, alkalmazása nem mentesít az egyéb törvényi kötelezettség alól, azonban a résztvevők számára olyan internetes felületet is biztosítanak, ahol a fogyasztók is tájékoztatást kaphatnak a csatlakozott vállalkozásokról. Ezzel a lehetőséggel segítve egy magasabb szintű szolgáltatási színvonal és a vásárlói bizalom építését.

A Cukrász Ipartestület és a WESSLING Hungary Kft. közötti megállapodás ugyanis az előállítási körülmények javítása és fejlesztése mellett az információközvetítést, a kommunikáció intenzitását is igyekszik növelni, szélesíteni a csatornákat a fogyasztók felé. Remek eszköz erre a laboratórium által üzemeltetett, tudományos, információs honlap, a www.laboratorium.hu.

Mindezzel párhuzamosan a két fél igyekszik megerősíteni a gazdasági érdekérvényesítő és a lobby tevékenységet, a Wessling Hungary Kft. pedig az együttműködés keretein belül azt is vállalja, hogy a Top Higiénia rendszerben résztvevő, igazoltan Cukrász Ipartestületi tagoknak a szolgáltatás árából kedvezményt biztosít.

 

Ireks kiemelt

 

Parola 

 

Nissan oldalra

 

 

Sanremo oldalra 

 

Bulfoni

 Debic

 Goodwill oldalra

 

Gyertyakovács jobbra

 

 Zeelandia

 

 

MasterMartini oldalra

 

Progép oldalra

 

König oldalra 

 

Andretti

 

 Dawn_oldalra.jpg

kEN

 

 Robotcoupe

 

Assist trend 

 

Martinbraun

Vissza a tetejére