MAGYAR CUKRÁSZ IPARTESTÜLET

Események

ÉB logo

A Magyar Cukrász Ipartestület 2023-ban is meghirdeti az „Év Bejglije” versenyt, ami most már az adventi hagyományunknak mondható.

AZ ÉV BEJGLIJE VERSENY KIEMELT TÁMOGATÓJA:  skoda wordmark logo

A verseny célja a kézműves bejgli népszerűsítése, hogy a verseny publicitása révén a fogyasztók jobban megismerjék és megkedveljék az igazán kiváló minőségű ünnepi süteményeket.

A versenyre kizárólag cukrászdák/kávéházak/éttermek/kézműves pékségek nevezhetnek, magánszemélyek nevezését sajnos nem tudjuk fogadni. A nyertesek ünnepélyes díjátadását sajtótájékoztató keretében tartjuk.

A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, melyből a bejglire vonatkozó részt a versenykiíráshoz mellékeljük.

A versenyre három kategóriában lehet nevezni.

Verseny kategóriák: 

1. kategória: „Hagyományos diós bejgli”

Ebben a kategóriában olyan bejglikkel lehet nevezni, melyek töltelékének domináns összetevője a dió. A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m).  A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.

Cukrászdánként egy bejgli nevezhető a kategóriában.

2. kategória: „Hagyományos mákos bejgli”

Ebben a kategóriában olyan bejglikkel lehet nevezni, melyek töltelékének domináns összetevője a mák. A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m).  A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.

Cukrászdánként egy bejgli nevezhető a kategóriában.

3. kategória: „Ínyenc bejgli”

Ebben a kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehet nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában a felhasználható anyagok között. (pl. dió, mák, gesztenye, gyümölcs és gyümölcskészítmények, kakaó- és csokoládétermékek, fűszerek, citromhéj, mazsola, méz, olajos magvak, tej és tejtermékek).

Ebbe a kategóriába tartoznak a vegyes töltelékű (pl. meggyes-mákos, diós-szilvás stb.) bejglik is.

A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m). A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.

Cukrászdánként maximum kettő bejgli nevezhető a kategóriában.

A versenyen való részvétel és szabályok:

  • A nevezett termékek minden kategóriában egységesen 500 g tömegűek lehetnek.
    (+/- 3% tűréshatárral)
  • A nevezéskor a nevezési laphoz mellékelni szükséges az elkészítendő termék pontos receptjét, technológiai leírását. Minden nevezett termékhez a pontos receptet kell leadni! A recepteket a zsűri az értékelés előtt ellenőrzi, a kiírásnak nem megfelelő termékeket nem értékeli!
  • Recept nélkül a nevezés érvénytelen, a recepteket a zsűrizés helyszínén megadni már nem lehet!
  • A díjazott termékek készítői tudomásul veszik, hogy a termék receptjét az Ipartestület jogosult tagjai számára átadni.
  • A díjazott termékek receptjét az Ipartestület a Mester Cukrász magazinban megjelentetheti.

Nevezési díj:        

A nevezési díj ipartestületi tagoknak minden kategóriában: 10.000 Ft+ÁFA/termék. (bruttó 12.700 Ft/termék)

A nevezési díj nem ipartestületi tagoknak minden kategóriában: 20.000 Ft+ÁFA/termék. (bruttó 25.400 Ft/termék)

A nevezések beérkezési határideje: 2023. november 19.

A nevezési díjról számlát állítunk ki, melyet a Mestercukrász Kft. K&H Bank 10402166-50526785-84821001 számú számlájára kérünk befizetni/átutalni a számla kézhezvétele után. A nevezési díj befizetésének hiányában a nevezés érvénytelen. 

Nevezni a kitöltött és aláírt nevezési lap következő e-mail címre történő elküldésével lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A nevezési lap a cikk alján letölthető. 

MCI logó fehér

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Cukrász Ipartestület őszi szakmai napjára, mely szervezetünk évente két alkalommal megrendezett, hagyományos szakmai fóruma.

Helyszín: ANDRETTI KÁVÉZÓ - 1047 Budapest, Váci út 13.

Időpont: 2023. október 30. (hétfő)

Érkezés, vendégvárás: 9:30

A szakmai nap programja:

10:00-10:30 A BKIK tájékoztatója a szakképzési munkaszerződés rendszerében és elszámolásában történt változásokról - Előadó: Varga Zoltán, a BKIK szakképzési vezetője

10:40-11:10 Budapest 150 torta pályázat nyertes tortájának bemutatása és kóstolója - Kampány ismertető, receptekhez hozzáférés ismertetése

11:20-11:50 Különleges HARRER bean-to-bar csokoládék bemutatója és kóstolója - Előadó: Harrer-Abosi Beatrix - Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda, Sopron

12:00-12:30 Hírek és érdekességek az MI-ről (mesterséges intelligenciáról) - Hivatalos Informatikai Partnerünk, a Parola Kft előadása - Előadó: Kácsor András

12:30-13:00 Hivatalos Kiemelt Támogatónk, az IREKS-STAMAG KFT bemutatója - Ünnepi sütemények és vegán desszertek. Szakképzés híreink.

13:00-14:00 Ebédszünet – minden kedves résztvevőt finom pizzával, kávéval, üdítővel kínálunk Ezüst Fokozatú szponzorunk, az Andretti Üzletház jóvoltából

14:00-14:20 A 2023-as ÉV FAGYLALTJA: Sütőtökös mandula, dió variációkkal – bemutató és kóstoló - Somodi János – Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő

14:20-15:00 FÓRUM – interaktív beszélgetés aktuális kérdésekről - Erdélyi Balázs, Selmeczi László

A részvétel tagjaink számára díjtalan, de regisztráció köteles. Egy tagvállalkozástól max. 2 fő jelentkezését tudjuk fogadni!

Kérjük, 2023. október 26-ig regisztrálják részvételi szándékukat a résztvevők létszámának megadásával a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Várjuk Önöket szeretettel!

 

 

Ireks kiemelt

 

Parola 

 

Skoda oldalra

 

 

Sanremo oldalra 

 

Bulfoni

 Debic

Gyertyakovács jobbra

 

 Zeelandia

 

 

MasterMartini oldalra

 

Progép oldalra

 

Dawn

 Goodwill

 

König oldalra 

 

Andretti

kEN

 

 

Robotcoupe

 

Assist trend 

 

Martinbraun

Vissza a tetejére