MAGYAR CUKRÁSZ IPAROSOK ORSZÁGOS IPARTESTÜLETE

Kedves Vendégeink!

A szeptembert Veszprém megyének szánjuk, hiszen mindhárom vendégünk ebben a régióban dolgozik, és amire kevés példa van, igen nagy barátságban. Mint tudják, régen volt az a cukrászmondás:

„ A cukrásznak nincs cukrászbarátja 60 km-es körzeten belül.” Nos, ez az állítás jelen esetben megdőlni látszik, hiszen Pintér Zsolt és a Vincze fivérek remek barátok, ahol tudnak, segítenek egymásnak.

Vincze Lajosnak ez hivatali kötelessége is lenne, hiszen a Veszprém megyei elnököt üdvözölhetjük személyében. Pintér Zsoltot illetően a 2012-es „Magyarország tortája” verseny győztesét, a Szabolcsi almás máktorta alkotóját ismerhetjük meg. Mindhárman számtalan kitüntetés, elismerés birtokosai.

PEPE Cukrászda - Zirc

Vincze Lajos és Vincze Ferenc - mindketten aranykoszorús cukrászmesterek - 28 évvel ezelőtt, Zircen nyitották meg családi segítséggel a Pepe cukrászda névre keresztelt kis boltot.  Mára már nem ismerne rá az üzletre az, aki majd három évtizeddel ezelőtt vendégként arra járt. A sütemény választékuk egyaránt tartalmaz tradicionális süteményeket, avagy francia desszerteket. Különleges kínálatukban szerepelnek a mára már elfeledett pohárkrémek, melyet manapság a régió jellegzetességeként ajánlanak.

A két testvér remek csapatot alkot, nem csak a cukrászműhelyben, hanem a tatami talaján állva is. Igen, mint minden cukrásznak, nekik is van egy szenvedéllyel űzött hobbijuk, ez pedig a judo. Ők azonban nem csak sportolnak, hanem egy judoklubot hoztak létre, ahol a fiatalokat oktatják. Az oktatás szól a sportról, az összetartozásról, az akaraterőről, a kitartásról.

Ezeknek az ismereteknek a birtokában vezetik a boltjukat, vészeltek át nehéz helyzeteket és értek el szakmai sikereket. A cukrászatról, az emberségről, a csapatszellemről és még sok minden másról is szó esik majd az előadáson.

KOKO cukrászda - Veszprém

Pintér Zsolt egész más háttérrel indult, hiszen egy másodgenerációs cukrászról beszélünk. A családban látott, szorgalmas, és a tradíciók tiszteletével végzett munka egyik mérföldköve a 2012 év „Magyarország tortája” verseny eredménye. Az Ipartestület által szervezett versenyen egyszer indult, és rögtön a dobogón találta magát. A népszerűség és a rivaldafény előnyeiről és hátrányairól is kérdezzük a végtelenül szerény cukrászmestert, akinek legnagyobb szakmai öröme, ha a vendégei elégedetten távoznak a cukrászdájából.

Ismerkedjenek meg két kiváló cukrásszal, és ha lehetőségük van, keressék fel a cukrászdáikat is, egy kellemes őszi kirándulás alkalmából. 

Vissza a tetejére