MAGYAR CUKRÁSZ IPARTESTÜLET

Sirha banner 580

Felhívjuk figyelmüket, hogy a 1333/2008/EK rendelet V. melléklete értelmében bizonyos mesterséges színezékek használata vevő tájékoztatási kötelezettséggel jár. Az EK rendelet 2011-óta hatályos, erről korábban már tájékoztattuk Önöket.

A 36/2014. (XII. 17.) FM rendeletben azonban – hivatkozással - nemzeti jogszabályba is beépítették az EK rendeletet, ami 2015. április 1-től hatályos, így a NÉBIH feltehetőleg kiemelten fogja ellenőrizni a betartását. Amire figyelni kell: Ellenőrizzék, hogy használnak-e olyan alapanyagot, vagy kényelmi terméket, amely a következő adalékanyagokat tartalmazza: 

  • Narancssárga (E110)
  • Kinolinsárga(E104)
  • Azorubin (E122)
  • Alluravörös (E 129)
  • Tartrazin (E102)
  • Neukokcin (E124)

Amennyiben igen, úgy nem előrecsomagolt termék esetén megnevezése mellett fel kell tüntetni az adalékanyag nevét és a következő feliratot: „a gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat”. Például, ha olyan fagylaltpasztát használnak, amely tartalmazza a felsorolt színezékek egyikét, akkor a fagylalt neve mellé ki kell írni a fenti feliratot. A legegyszerűbb megoldás azonban az, ha nem használnak ilyen alapanyagot. Amennyiben édesítőszerrel, vagy cukorral és édesítőszerrel készül valamely termékük, akkor a termék neve mellett a következő feliratot kell feltüntetni: Édesítőszerrel (édesítőszerekkel)”, vagy „Cukorral (cukrokkal) és édesítőszerrel (édesítőszerekkel)”.

 

Ireks kiemelt

 

Parola 

 

Nissan oldalra

 

 

Sanremo oldalra 

 

Bulfoni

 Debic

 Goodwill oldalra

 

Gyertyakovács jobbra

 

 Zeelandia

 

 

MasterMartini oldalra

 

Progép oldalra

 

König oldalra 

 

Andretti

 

 Dawn_oldalra.jpg

kEN

 

 Robotcoupe

 

Assist trend 

 

Martinbraun

Vissza a tetejére