MAGYAR CUKRÁSZ IPARTESTÜLET

 

A Magyar Közlöny 2015/206 számában jelent meg a Kormány 454/2015. (XII. 29.) Korm. rendelete a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról. A kormányrendelet 2016. január 1-jén lép hatályba, és rendelkezéseit első alkalommal a  2016. január hónapra járó munkabérek megállapításánál kell alkalmazni. A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és munkavállalóra.

(forrás: http://www.sutoipariegyesules.hu/)

 

Az 1,6 százalékos tervezett infláció mellett, a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkenését is figyelembe véve a minimálbérnél 5,6, a garantált bérminimumnál 5,7 százalékos reálbér emelkedés valósulhat meg. A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának egy tagja, a Magyar Szakszervezeti Szövetség nem értett egyet a tárgyalások során kialakult javaslatokkal, és nem vett részt az aláíráson.

A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2016. január 1-jétől

· havibér alkalmazása esetén 111 000 forint,

· hetibér alkalmazása esetén 25 550 forint,

· napibér alkalmazása esetén 5110 forint,

· órabér alkalmazása esetén 639 forint.

A legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 2016. január 1-jétől

· havibér alkalmazása esetén 129 000 forint,

· hetibér alkalmazása esetén 29 690 forint,

· napibér alkalmazása esetén 5940 forint,

· órabér alkalmazása esetén 742 forint.

Teljesítménybérezésnél a teljesítménykövetelmények százszázalékos, és a teljes munkaidő teljesítése esetén a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló havi munkabérének (tiszta teljesítménybér, illetve garantált bér és teljesítménytől függő mozgóbér együttes) kötelező legkisebb összege 2016. január 1-jétől 111 000 forint, a garantált bérminimum összege 2016. január 1-jétől 129 000 forint.

Ha a teljes munkaidő napi nyolc óránál hosszabb, arányosan csökkentett mértékben, ha rövidebb, arányosan növelt mértékben kell figyelembe venni.

Részmunkaidő esetén a meghatározott havi, heti és napi bértételt a munkaidő eltérő mértékével arányosan csökkentve, vagy az ott szereplő összeggel, illetve annak arányosan változó összegével kell figyelembe venni.

Mellékeljük a 454/2015. (XII. 29.) Korm. rendeletet.

 

 

 

 

 

Ireks kiemelt

 

Parola 

 

Nissan oldalra

 

 

Sanremo oldalra 

 

Bulfoni

 Debic

 Goodwill oldalra

 

Gyertyakovács jobbra

  

kogép platina OLDALRA

 

 Zeelandia

 

 

MasterMartini oldalra

 

Progép oldalra

 

König oldalra 

Puratos OLDALRA

 

Andretti

 

 Dawn_oldalra.jpg

kEN

 

 Robotcoupe

 

Assist trend 

 

Martinbraun

Vissza a tetejére