MAGYAR CUKRÁSZ IPARTESTÜLET

A Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A „Három kívánság” torta győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája a „Komáromi kisleány” lett, melyet a Jánoska Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

Idén hetedik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak. 

Az idei győztes a „Három kívánság” torta lett, mely a budapesti Nándori Cukrászda alkotása. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Házias jellegű alkotás, a családok kedvenc habos tortája lehet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy, és a darabos túró, ami igazi magyar különlegességnek számít. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes “habfelhő” borítja.

A „Három kívánság” alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság, melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 12,9 g szénhidrátot és 242 kcal-t tartalmaz.
A vizsgálatokat a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte.

 Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel évek óta az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvő igényre.

A Magyarország Tortája idén a „Komáromi kisleány” lett, melyet a Jánoska Cukrászda alkotott meg.
A két győztes édességet augusztus 18-tól az ország számos cukrászdájában árusítják, de augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja bárki a Várkert Bazárnál, ahol a Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatójának, a 77 Elektronika Kft. közreműködésével idén is lehetőség lesz ingyenes vércukormérésre.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes cukrásza egy Kenwood professzionális robotgépet nyert. A magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékeket gyártó 77 Elektronika Kft., mely a programot kezdetektől támogatja, különdíjat ajánlott fel az Édességlabor számára a „Csipkerózsa” elnevezésű kreációjáért. A torta az innovatív technológia és a különlegeses alapanyagok, mint a hárfavirág és a sáfrányos szeklice, felhasználásának köszönhetően nyerte el a zsűri tetszését.

A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány meghirdette a hobbicukrászok versenyét, a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt is, melyre nem szakképzett cukrászok nevezhetnek minden évben. A fődíj egy Kenwood robotgép, a Dcont® okos vércukormérők hazai fejlesztője és gyártója, a 77 Elektronika Kft. különdíját a legkreatívabb recept megalkotója kapja. Idén első alkalommal a Diabess-Györgytea ajándékcsomagját viheti haza annak a tortának a megalkotója, aki valamely gyógynövény felhasználásával készített színvonalas édességet. Nevezés szeptember 16-ig!

Sajtókapcsolatok: Tamás Dorka – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. - 30 474 5592
Kommunikáció: Gémes Renáta – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – 30 249 6288

Magyarország Cukormentes Tortája 2018 sa...
Magyarország Cukormentes Tortája 2018 sa...
Magyarország Cukormentes Tortája 2018 sa...
Magyarország Cukormentes Tortája 2018 sa...

 

Ireks kiemelt

 

Parola 

 

Nissan oldalra

 

 

Sanremo oldalra 

 

Bulfoni

 Debic

 Goodwill oldalra

 

Gyertyakovács jobbra

 

 Zeelandia

 

 

MasterMartini oldalra

 

Progép oldalra

 

König oldalra 

 

Andretti

 

 Dawn_oldalra.jpg

kEN

 

 Robotcoupe

 

Assist trend 

 

Martinbraun

Vissza a tetejére